Senatorul Ștefan Pălărie a fost invitat recent în platourile DC News TV, în cadrul emisiunii „Ce Se Întâmplă”, moderată de Răzvan Dumitrescu.

Discuțiile au atins subiecte arzătoare legate de posibilele schimbări politice după alegerile parlamentare și de tensiunile actuale din cadrul coaliției PNL-PSD.

PNL și USR: O posibilă alianță?

Gazda emisiunii, Răzvan Dumitrescu, a adus în discuție speculațiile conform cărora, după alegerile parlamentare, PNL ar putea încerca să se desprindă de PSD și să formeze o alianță cu USR.

„Există astfel de tatonări?” a întrebat Dumitrescu.

În replică, senatorul Pălărie a declarat: „Eu nu știu ce va face PNL după alegeri sau nu știu dacă PNL nu cumva face lucruri chiar și acum, înainte de alegeri.”

Această incertitudine subliniază lipsa de claritate și direcție din partea liberalilor în această perioadă crucială.

Problema stabilirii datelor alegerilor

Un alt punct fierbinte discutat a fost legat de tensiunile din coaliție referitoare la stabilirea datelor pentru alegerile prezidențiale.

„Cel puțin tensiunile legate de stabilirea datelor pentru prezidențiale sunt extrem de puternice și mie mi se pare că se ceartă tusea cu junghiul.

Este penibil să fie a 2-a oară în statul român în același an, când ne apropiem vertiginos de data organizării unor alegeri și iar nu știm când ne vom duce la cabina de vot și de ce” a explicat senatorul Pălărie.

Lipsa de viziune a PNL-ului

În ceea ce privește oferta politică a PNL, senatorul Pălărie a fost clar și tranșant:

„Mă uit la PNL și eu nu prea știu ce oferă PNL în momentul de față. Mie mi se pare că după ce a fost remorca, anexa, filiala cea mai mare a PSD-ului, nu putem vorbi sub nicio formă de o ofertă a liberalismului pe care o știam”, a conchis el.