Comisarul-șef Cristian Andrieș a fost invitatul Laurei Duță la emisiunea „Culisele Justiției” de pe DC News TV, unde a discutat despre rolul esențial al Direcției Rutiere din cadrul IGPR și despre importanța campaniilor de prevenție în traficul rutier.

Coordonarea națională a activităților rutiere

“Direcția rutieră este forul superior din cadrul IGPR-ului, care coordonează toate structurile de poliție rutieră existente la nivel național”, explică comisarul-șef Cristian Andrieș.

Acesta subliniază că Direcția Rutieră are responsabilitatea de a coordona “absolut toate activitățile desfășurate de către polițiștii rutieri”, atât acțiunile de impunere a legii, cât și activitățile preventive.

Importanța activităților preventive

“Încercăm să punem o foarte mare atenție și pe aceste activități preventive. De ce? Pentru că această prevenție este mult mai importantă și este mult mai bine să previi decât să combați un anumit lucru”, a subliniat el.

Prin urmare, activitățile preventive sunt prioritare și sunt realizate într-un mod coordonat la nivel național.

Campania „Alege Viața”

“Toate activitățile de educație rutieră, că tot vorbeam acum despre ele, se desfășoară toate sub umbrela campaniei noastre «Alege viața»”, explică Andrieș.

Scopul acestei campanii este “conștientizarea de către toate categoriile de participanți la trafic a riscurilor la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere”.

Acțiuni și programe educaționale

În cadrul campaniei „Alege viața,” Direcția Rutieră organizează diverse acțiuni și programe educaționale menite să informeze participanții la trafic despre riscurile la care aceștia se pot supune inconștient.

Aceste activități sunt esențiale pentru reducerea accidentelor rutiere și pentru promovarea unui comportament responsabil în trafic.