În cadrul emisiunii „Ultrapsihologie” de la DC News TV, psihologul Radu Leca a discutat despre impactul negativ pe care zahărul, grăsimile și lipsa de activitate fizică îl au asupra copiilor, precum și despre lipsa de implicare a părinților în viața copiilor lor.

Importanța implicării active a părinților în relația cu copilul

Radu Leca a subliniat rolul crucial al părinților în viața copiilor, punând accent pe întrebările esențiale pe care aceștia ar trebui să și le pună atunci când se confruntă cu probleme în relaționare:

„În prezența zahărului, grăsimilor și a lipsei sportului, copilul nu te mai vede. Ești nimeni. Și atunci eu vin și-ți spun în felul următor:

Știi ce a făcut copilul tău astăzi, de dimineață, de când s-a trezit până seara la culcare? Știi la ce oră se culcă copilul tău? Știi cu cine vorbește copilul tău în mediu virtual? Știi ce mănâncă copilul tău când iese afară? Știi de ce-ți lipsesc zilnic bani din portofel sau de pe card?

Știi de ce au început să-ți lipsească lucruri din casă și de ce copilul tău este obosit, mai obosit decât un adult?”.

Să nu ne mințim singuri

Leca a evidențiat faptul că un părinte care nu știe să răspundă la aceste întrebări despre copilul său nu știe dacă acesta o duce bine sau nu.

„Și te rog să nu îmi răspunzi la întrebarea ce face copilul tău cu «bine». Copilul tău nu face bine, copilul tău este praf din punct de vedere emoțional, trist, singur. De ce? Fiindcă tu nu exiști”, a conchis psihologul.