De 1 și 2 mai, românii își îndreaptă atenția către prognoza meteo, anticipând cum vor putea petrece aceste zile libere. Cu o privire asupra condițiilor meteorologice, ne pregătim să aflăm ce ne rezervă vremea pentru această perioadă. Elena Mateescu, directorul ANM, a oferit DCNews.ro ultimele informații despre vremea din România.

Așteptări meteorologice pentru săptămâna în curs

“Din perspectiva precipitațiilor, ne așteptăm ca începând de miercuri seara și joi să avem mai ales în jumătate estică a țării și intervale cu averse. Sigur că monitorizăm atenți situația, beneficiind de noile echipamente.” a transmis Elena Mateescu.

Prognoza pentru 1 Mai

“Minivacanța de 1 și 2 mai, din punct de vedere cel puțin al regimului de temperaturi, va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, pentru că mai ales în partea de vest, sud-vest a țării, ne vom apropia de pragul unei zile de caniculă 24° însă aversele își vor face apariția.” a subliniat directorul ANM.

Vremea pe litoral

“Pe măsură însă ce ne apropiem de interval, mai ales pentru finalul săptămânii și perioada care corespunde și perioada sărbătorilor pascale, vom interveni cu actualizare a acestor informații. Cert este că din punct de vedere termic, o vreme mai caldă, dar și aversele vor fi prezente, dar care nu vor fi în cantități semnificative, care să ne împiedice să ne desfășurăm activitatea în aer liberă, acolo unde ne vom ne vom afla. Sigur că iubitorii mării vor dori să știe cum e vremea pe litoral. Este firesc, pentru 1 mai de deschiderea sezonului la mare 17°-19° temperatura apei mării 14°-15°.” a conchis aceasta.