Într-o lume în care starea de bine și fericirea sunt adesea subiecte de discuție. În cadrul emisiunii Ultra Psihologie de pe DC News TV, Ramona A. Dumitru și Radu Leca aduc în atenție impactul negativității și pesimismului asupra noastră.

Impactul negativității

“Negativitatea și pesimismul sunt niște motive care sabotează fericirea?”, a întrebat Ramona A. Dumitru.
“Da, din momentul în care spui nu sunt capabil, nu sunt în stare să fiu fericit sau când subiectul de fiecare dată când aude sau vede ceva anulează acel lucru căutând lipsa de elemente pozitive, le anulează și le pune bazale doar pe cele negative.
Negativismul este o formă concretă de realitate, cumva în care subiectul se pregătește pentru ce e mai rău”, a răspuns Radu Leca.

Percepția constant negativă

“Este tot timpul în starea aia? Adică nu prea vede lucruri bune, nu vede luminița de la capătul tunelului?” a întrebat aceasta.
“Da, de tipul afară plouă, sigur mă trăsnește și pe mine ceva. Ce să te trăsnească? Multe lucruri. Cad și îmi rupt piciorul, sau cad și îmi rup mana, sau merg pe stradă și pățesc altceva.
Și omul spune păi da, dar e minunat să mergi prin ploaie. Aoleu nu e adevărat. Totul e pe negativ. Nu mă uit la televizor că văd doar lucruri rele. Păi da dar, alegi la ce post să te uiți. Uite te uiți la un post cu animăluțe, te uiți la un post cu avioane, cu mașini.
Nu, nu pot, dacă se întâmplă ceva rău? Negativismul asta este, niciodată nu o să fii fericit.” a explicat psihologul.