Programul național de instalare a panourilor fotovoltaice, cunoscut sub numele de Casa Verde Fotovoltaice, se pregătește să intre într-o nouă fază.

După succesul înregistrat în sesiunea precedentă, autoritățile anunță suplimentarea bugetului și reluarea programului, cu scopul de a sprijini un număr și mai mare de gospodării din România.

Președintele AFM, Laurențiu Neculaescu oferă mai multe detalii direct din platourile DC News TV.

Suplimentarea Bugetului

„Ce se întâmplă cu programul de anul acesta, Casa Verde Fotovoltaice?”, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Anul acesta va fi o nouă sesiune, așa cum v-am spus. Am văzut interesul enorm al românilor de anul trecut, care au epuizat fondurile în câteva minute pentru fiecare regiune, așa că am suplimentat bugetul, am alocat un buget record: 2 miliarde de lei”, a declarat președintele AFM, Laurențiu Neculaescu.

Condițiile de Finanțare și Estimări

„Nu vom modifica condițiile de finanțare față de cele de anul trecut. Respectând aceleași condiții, estimăm undeva la 100.000 de gospodării din România care vor beneficia de instalare de panouri fotovoltaice”, a continuat Neculaescu.

„Programul va fi reluat imediat după ce vom finaliza sesiunea de anul trecut, estimăm noi probabil undeva iulie, august, septembrie, în funcție de cât de repede se mișcă și instalatorii din sesiunea de anul trecut. Dar eu cred că cel mai târziu undeva în septembrie vom lansa o nouă sesiune aferentă anului 2024,” a încheiat președintele AFM.