În centrul atenției publice se află o anchetă penală ce o vizează pe Gabriela Firea, fostul Primar General al Municipiului București. Dosarul, deschis de Direcția Națională Anticorupție (DNA), a fost inițiat în urma unei sesizări venite din partea unui politician, în contextul scandalului azilelor de bătrâni. În cadrul emisiunii „Culisele Justiției” de pe DC News TV, invitatul ediție avocata Ramona Tatarici, aduce în lumina mai multe informații despre anchetă.

Ancheta DNA și legătura cu Azilele Groazei

„Apropo de Gabriela Firea, nu partea politică o discut cu dvs. bineînțeles, dar iată vizată de această anchetă penală, un dosar al Direcției Naționale Anticorupție, făcută pe sesizarea unui politician, imediat după ce a izbucnit acest scandal al azilelor. Și acolo se cerea anchetarea Gabrielei Firea, în sensul că Ștefan Godei, patronul «Azilelor Groazei», cum le-am denumit noi, cei din presă, a fost angajatul Gabrielei Firea la Senat, deși spunea că nu-l cunoaște, nu știe cine este domnia sa.
Ulterior au ieșit și documentele că a fost plătit din banii statului, la cabinetul domniei sale. Eu am mai întrebat la DNA ce se întâmplă cu acest dosar, că mă așteptam cel puțin să fie clasat de atâtea luni bune, că până la urmă poți să-l audiezi pe Ștefan Godei, niște martori și pe Gabriela Firea și poți să dai niște înscrisuri. Dosarul nu a fost clasat spre surprinderea mea, este în anchetă in rem, dar atârnă greu acest dosar?”, a întrebat Laura Duță.

“Păi, deja a avut să spun o urmare, pe care bănuiesc că și-au dorit-o. Gabriela Firea și-a dat demisia. Bănuiesc că n-o să mai candideze. Și atâta timp cât nu avem o soluție acolo, în orice direcție, evident și dacă ar vrea să candideze, cred că ar atârna și din punct de vedere politic pentru ea chestia asta.
Dacă ar avea o soluție de clasare, evident, altfel s-ar pune problema. Nu este pusă sub acuzare, dar discutând în ansamblu și care sunt interesele, evident începerea urmăririi penale in rem poate să stea mult timp în acest stadiu, însă acolo nu mai există interes.” a explicat Ramona Tatarici.

Așteptarea unei decizii

„În măsura în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, s-a făcut foarte mult tam-tam cu privire la acest dosar. Nu știu care sunt apărările doamnei Firea la acest moment, dacă a fost începută in rem, nici nu are prea multe posibilități cât să accelereze această procedură. În măsura în care discutam că ar fi eventual suspect sau inculpat în dosar, avea alte pârghii, să spun, de a accelera procedura de soluționare a dosarului, însă în acest stadiu nu prea poate să facă mare lucru.” a conchis avocata.