Tudor-Tim Ionescu îi îndeamnă pe cei care vor un animăluț de companie în primul rând să adopte. Însă, dacă aceștia ar dori o anumită rasă, în mare parte din țară există un pericol: Pet-Shop-urile.

„Acest drept de montă este unul care se obține destul de greu. Sunt niște reguli pentru înmulțirea câinilor dacă vrem să fie păstrate caracteristicile”, a explicat Tudor-Tim Ionescu.

„Din Pet-Shop nu mai pleacă niciun cățeluș”, a adăugat Val Vâlcu.

În București este interzis. Atenție în restul țării

„Într-adevăr, m-am luptat în mandatul de consilier general și am reușit să decidem doar la nivelul Bucureștiului – poate în țară mai sunt anumite locuri și sper să devină și acolo lege – pentru că niciun crescător autorizat nu are dreptul să vândă prin terți.

Atenție, vreți să luați un cățeluș sau o pisicuță dintr-o anumită rasă. Dacă nu vreți o anumită rasă, mergeți să adoptați, adăposturile sunt pline de căței, pisici, rase comune, mix breeds, foarte iubitori, foarte frumoși. Adopția este un gest minunat”, a mai spus Ionescu.

Riscul achiziției unui câine de rasă fără pedigri

„Dar dacă vrei un câine dintr-o anumită rasă trebuie să te documentezi despre caracteristicile rasei. Niciun crescător care are certificat de autorizare și care poate elibera pedigriu – acel document care atestă bagajul genetic al animalului – nu are dreptul să-și vândă prin terți animăluțul.

Practic, niciunul dintre animalele pe care le-ați putea vedea în afara Bucureștiului într-un magazin nu au documente de proveniență. E ca și cum ți-ai cumpăra o mașină, dar nu primești cartea tehnică, talonul, absolut nimic. Ai doar un logo care seamănă cu mașina respectivă, ca să înțelegem riscurile la care ne expunem dacă cumpărăm așa”, a conchis acesta.