Antreprenoriatul este o activitate esențială pentru dezvoltarea economică și socială a unei țări. În România, antreprenoriatul se confruntă cu numeroase provocări, dar și cu oportunități.
Pentru a oferi o perspectivă asupra situației actuale a antreprenoriatului în România, Cristian Pârvan, președintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM), a fost prezent la emisiunea Totul despre bani de la DC News TV.

Spiritul antreprenorial al noilor generații

“În ceea ce privește spiritul antreprenorial, cum se simte acesta la nivelul noilor generații de români?” a întrebat Mihai Ciobanu, moderatorul emisiunii.
“Din păcate, evident că în întreaga societate există și semne pozitive și semne mai puțin pozitive. Semnele pozitive sunt maturizarea unor afaceri începute de ani de zile, cu bună credință, profesionalism și cu multe sacrificii, pentru că nu se înțelege că oamenii de afaceri își sacrifică timp, energie, stres ș.a.m.d. pentru a construi un business.” a explicat Cristian Pârvan.

O percepție greșită asupra antreprenoriatului

“Însă toată lumea se uită numai la banii care se câștigă. Nu e numai un fenomen românesc. Era cu ani în urmă un studiu făcut în Franța în care pe francezul obișnuit de pe stradă l-a întrebat dacă crede că un fotbalist e justificat să câștige nu știu câte milioane de euro. Da. Sigur.
Bun, și un om de afaceri poate să câștige și el atât? Nu, acela sigur fură. Deci este un o percepție a omului obișnuit care nu are capacitate antreprenorială de a înțelege. Așa că, pentru el, cel care o are și face ceva pozitiv sigur a făcut ceva necurat de a reușit să câștige atât de mult.” a mai adăugat acesta.