În cadrul vox-urilor făcute de DC News, aflăm că într-o lume plină de sărbători importate din diverse culturi și țări străine, tinerii încep să-și contureze propriile preferințe în ceea ce privește celebrarea iubirii. În timp ce unii rămân fideli tradițiilor românești, alții adoptă sărbători mai moderne și globale. În acest context, întrebarea care se ridică este: avem nevoie de o sărbătoare anume pentru a celebra iubirea?

Preferințe și tradiții

“Personal, eu prefer Dragobetele. Până la urmă am preluat destul de multe alte sărbătorii din străinătate ca Halloween-ul și acum Valentine’s Day. Și atunci, eu una aștept Dragobetele ca să mă bucur de sărbători de genul ăsta.” a explicat o tânără intervievată în București.

Să sărbătorim zilnic iubirea?

“Crezi că avem nevoie de o sărbătoare anume pentru a celebra iubirea?” a întrebat jurnalista Dana Mihai. “Nu, cu siguranță. Până la urmă ne arătăm dragostea față de persoana dragă în fiecare zi, prin gesturi mărunte. Doar că uneori suntem atât de prinși în ritmul ăsta de zi cu zi și în rutina noastră și poate că mai avem nevoie de câte un eveniment care să ne arate, că să ne aduc aminte că mai avem o persoană dragă lângă noi și trebuie să-i acordăm un pic de atenție”, a răspuns ea.

Cadouri simbolice și timp de calitate

“Ai vreo preferință, îți dorești ceva anume să primești de Dragobete?”, a mai adus în discuție jurnalista. “Cred că un buchet de ghiocei și, nu știu, o întâlnire, un pic de timp cu persoana dragă, pentru mine sunt suficiente,” a explicat aceasta.