Analistul politic Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, și Diana Tache, jurnalist, vă așteaptă cu o nouă ediție a emisiunii „Miercurea Neagră” cu o analiză fulger privind alegerile electorale din 2024.

“Dar vreau să vă întreb, domnule Ciuvică, cum apreciați greva transportatorilor și agricultorilor care a intrat astăzi în a 8-a zi. Deci intraseră încă de la precedenta Miercure Neagră, dar n-am putut participa. Și în lipsa noastră și mai ales a doamnei Tache, ăștia și-au permis să facă grevă. Uitați-vă și dvs. cum s-a ajuns.” a adus în discuție Bogdan Chirieac.

“Dar nu e grevă. În primul rând, era că s-a cam fâsâit, dar nu a fost o grevă. A fost o răscoală cu camioanele, cu tractoarele, care cică sunt cumpărate tot cu bani de la UE, dar e cu tractoare, pentru că a fost, a fost deja că se cam fâsâie, v-am zis. V-am am remarcat entuziasmul în săptămâna asta de susținător al răscoalei. A fost un fel de răscoală a arendașilor. Știți că ăștia erau, ăștia sunt arendași practic. Adică față de 1907, când s-au răsculat țăranii împotriva arendașilor, acuma proabil că țărani nu prea mai sunt, sunt nepalezi și ăștia nu se răscoală, că sunt mai liniștiți așa. Și atunci s-au răsculat direct la Afumați s-au răsculat și s-a cam afumat răscoala.” a răspuns Mugur Ciuvică.