Într-un interviu recent acordat DC News, Bogdan Teodorescu, expert în comunicare, dezvăluie culisele unei scene politice tumultoase din acest an. Cu subiectul alegerilor în prim-plan, expertul în comunicare subliniază conflictele din interiorul partidelor, cu referire la comasarea alegerilor locale și prezidențiale. Discrepanțele de viziune între PNL și PSD devin evidente, cu PNL având un interes strategic în comasarea primarilor cu președintele pentru a-și consolida candidaturile. Însă, Bogdan Teodorescu atrage atenția asupra unei probleme persistente în campaniile electorale – dezinteresul primarilor după alegeri.

“Bun, e foarte complicat anul ăsta, pentru că la un moment dat se bat inclusiv pe ce alegeri să comanseze, ceea ce înseamnă că sunt mize diferite, pentru că la un moment dat PNL ar vrea comasarea alegerilor locale cu primul tur la prezidențiale. Alegerile locale se încheie din prima și la primari și la consilieri, pe când PSD-ul dorea mai degrabă să comaseze unul dintre tururile prezidențiale sau să nu comaseze nimic. Păi automat înseamnă că au agendă diferită.” a scos în evidență Răzvan Dumitrescu.

“Normal, pentru PNL comasarea primarilor cu președintele înseamnă că își bagă candidaturile prezidențiale în doi, împreună cu PSD-ul, dintr-un motiv simplu: 84% sau 5% din primarii din România sunt ai PNL și PSD. Deci, primarii când se duc și muncesc pentru ei înșiși să se realeagă, automat trag după sine și candidatul partidului, că n-o să voteze separat pe listă. Acuma se atinge acel deziderat. A mai spus-o la vreo două emisiuni, dar trebuie să o repet, fiindcă trebuie să fie clar pentru lumea care se uită. Una dintre marile probleme pe care le are orice organizare de campanie electorală este dezinteresul primarilor după ce se aleg. De foarte multe ori primarii, se aleg primii. Dacă țineți minte, până nu de mult, alegerile erau în iunie, la locale și la parlamentare erau în toamnă și după aceea își iau o bine meritată vacanță de 4 ani în care ignoră o bună parte din treburile partidului, astfel încât se vede că scorurile pe care le obțin ei pe scor politic, sunt uneori mai mici la parlamentare decât au fost pentru ei.” răspuns Bogdan Teodorescu.