Într-un interviu recent acordat DC News TV, Nicușor Dan actualul primar al Capitalei dezbate alături de analistul politic Bogdan Chirieac subiecte critice legate de administrarea orașului și provocările întâmpinate în mandatul său.

Întârzierea proiectelor de infrastructură 

“Care este, în opinia dumneavoastră, cel mai mare eșec al actualului mandat?” a întrebat Bogdan Chirieac.

“Sunt multe, este întârzierea pe semaforizare inteligentă, de exemplu. Abia am semnat studiu de fezabilitate. În mod evident viteza cu care ne-am mișcat nu e viteza optimă, deși este de două-trei ori mai mare decât viteza din mandatul precedent.” a răspuns Nicușor Dan.

Provocările birocratice 

“Ce anume v-a împiedicat să desfășurați lucrurile cu viteza corespunzătoare?” a adăugat analistul politic.

“Este un aparat mare care nu e învățat să funcționeze… Unul din lucruri este că în primul an am plătit datorii sau am eșalonat datorii.” a transmis actualul primar al Capitalei.

“Datoriile erau importante?” a subliniat Bogdan Chirieac.

“Datoriile erau de 3 miliarde, datorii curente, nu vorbesc de cele la bănci, care sunt normale. Deci 3 miliarde de lei, care erau datorii curente, deci teoretic trebuia să le plătim pe loc și noi în cont nu aveam nimic, în condițiile în care bugetul nostru pe acel an era 4,5 miliarde de lei, asta însemnând și salarii, și spitale, și subvenția la transport public, subvenția la căldură.

Deci a fost un mare efort să eșalonăm, de exemplu, pe autobuzele Otokar, care fuseseră cumpărate dar nu și plătite, abia în decembrie 2021, la un an și două luni după preluarea mandatului, am mers să semnăm un contract în trei cu Unicredit, astfel încât această datorie să fie eșalonată pe 48 de luni.” a explicat Nicușor Dan.