Psihologul Radu Leca a vorbit la Ultrapsihologie de la DC News TV despre abuzul economic realizat de parteneri în timpul divorțului.

Controlul financiar împovărează victimele

„Banii tăi sunt banii lui, banii lui sunt banii lui. Cardurile tale sunt la el. Tu ești cerșetor, stai cu mâna întinsă. Dă-mi 5 lei, dă-mi 10 lei. Ce faci cu ei, ai tu nevoie de 100 de lei? Ce nevoi ai? Frigiderul plin, dulapul plin, ce telefon ai? Cine plătește abonamentele? Vrei rujuri, parfum?”, a exemplificat Radu Leca comportamentul unui manipulator în relație.

„Se asigură că nu vei avea niciodată un ban pus deoparte pentru avocat, pentru notar, pentru divorț”, a mai explicat psihologul.

Învinovățirea pentru că vrei să divorțezi

„Cine ne-a adus în situația de astăzi? Cine a spus că vrea să divorțeze? Eu? Te rog să ai tăria de caracter să recunoști. Tu ai spus să divorțezi. Mă vezi cât de serios sunt, cât de trist sunt? Tu m-ai adus în situația asta.

Ai observat că mă trezesc noapte de noapte, stau la bucătărie cu lumina stinsă să nu te deranjez, mă bag în pat lângă tine ca ultimul animal, nu-ți vorbesc? Cum am ajuns noi după 10-20 de ani împreună ca tu să ajungi să divorțezi de mine?”, a mai dat exemplu Radu Leca.