Ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea, a răspuns la întrebările jurnaliștilor într-o conferință de presă organizată în capitala Qatarului, Doha. Acesta a dezvăluit că în următoarea lună vor fi propuneri concrete de investiții majore în economia românească în cadrul unui acord între cele două țări.

Hoteluri de 7 stele în România, cu investiții qatareze

„Există potențial foarte mare pe zona de turism. Dacă ne referim la turiștii români care vitează Doha și Qatarul, veți constata că am depășit perioada pandemiei. Astăzi sunt în jur de 7.400 pe primul semestru. Au fost 12.000 anul trecut, în perioada pandemiei erau peste 16.000. Din această perspectivă este o dinamică.

Pentru că am intrat în Schengen Aerian și Naval sunt convins că va crește numărul de turiști qatarezi în România, ceea ce avem nevoie. Pentru a crește acest turism, avem nevoie de investiții, de hoteluri cu un anumit standard, 7 stele, un standard foarte ridicat, așa cum sunt obișnuiți cei din zona Golfului să găsească”, a explicat Oprea.

În maxim o lună se va veni cu lista de proiecte

„Lucrul acesta l-am discutat cu potențialii investitori în turism din Qatar. Sunt foarte deciși să vină foarte repede în România. Avem un termen ferm de o lună impus de prim-ministru pentru o listă de proiecte. Domeniul este foarte variat.

În discuțiile pe care le-am avut cu Asociația Oamenilor de Afaceri am plecat de la turism până la marile proiecte în toate domeniile de activitate până la industrie, inclusiv industria farmaceutică. Sunt interese de a dezvolta colaborări în toate aceste domenii de activitate”, a conchis ministrul.