Emisiunea noastră o are ca invitat pe doamna conf. dr. Diana Păun, consilier prezidențial la Departamentul de Sănătate Publică. Doamna conferențiar se va centra pe mai multe aspecte care au fost actualizate în urma vizitei pe care dumneaei a avut-o în SUA, în calitate de consilier prezidențial și în care discuțiile cu partenerii americanii s-au centrat pe potențiale investiții americane în infrastructura spitalicească din România, dar și pe colaborare în ceea ce privește cercetarea clinică și cercetarea fundamentală.
Nu în ultimul rând, a fost abordat un sector, care mie, personal îmi este foarte drag și l-am promovat cu mult timp în urmă, din 2007, și anume relația cu Diaspora românească, de data aceasta din SUA și atunci a fost prima întâlnire a unor reprezentanți ai Diasporei cu un președinte al României, cu președintele Traian Băsescu.
Sunt convins că doamna conferențiar ne va da detalii despre discuțiile pe care le-a avut în acest sens cu reprezentații Diasporei, pentru că rolul lor ar trebui să fie unul de primă mărime în dezvoltarea științei medicale românești”, a spus acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC MEDICAL și DC News.