Prof. Horațiu Moldovan, președinte în exercițiu al Romtransplant și președintele Congresului Romtransplant și dr. Speranța Iacob, vice-președinte Romtransplant și membru al Consiliului ESOT, sunt invitații zilei la interviurile DC Medical și DC News, în emisiunea Academia de Sănătate.

Alături de acad. prof. dr. Irinel Popescu, prof. Horațiu Moldovan și dr. Speranța Iacob ne vor vorbi despre:

– cele mai importante subiecte din sănătate în acest moment

– prelevarea de organe de la pacienții aflați în moarte circulatorie

– ce progrese urmează pentru medicina românească

“Astăzi dezbatem un subiect important și de mare actualitate, care are ca intenție creșterea numărului de donatori, în România.

Evenimentul la care mă refer este o reuniune a Consiliului de conducere al The European Society for Organ Transplantation (ESOT), care se desfășoară în aceste zile la București și care pregătește Congresul din toamnă al acestei asociații, dedicat donatorului în moarte circulatorie.

Este important de menționat că președintele actual al ESOT este prof. Gabriel Oniscu, absolvent al UMF din Iași și profesor la Universitatea  Karolinska din Stockholm, care are afinități speciale pentru România.

E pentru prima dată când una dintre manifestările științifice ESOT au loc în România și din dorința de a crește statutul European al transplantului românesc. Pe de altă parte, și din dorința de a ne ajuta să introducem această nouă categorie de donatori, donatorii în moarte circulară”, spune acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate.

Emisiunea va fi difuzată luni, 27 mai, ora 11:00, pe DC News TV, pe Youtube DC News, dar și pe paginile de Facebook DC Medical și DC News.