În cadrul emisiunii “Părinți Prezenți” de pe canalul DCNews, Loredana Iriciuc a purtat un interviu captivant cu Claudia Chiru, profesor pentru învățământul primar, antreprenoare și fondatoarea SAGA Kid.

“Doamna profesoară, haideți să explorăm primul aspect important: ce le spunem copiilor despre școală. Adesea, când îmi aduc copilul la școală, la poartă aud părinții cum spun: ‘Pa, te iubesc, distracție plăcută.'”, a subliniat Loredana Iriciuc.

Claudia Chiru a oferit o perspectivă valoroasă asupra acestei salutări obișnuite, subliniind importanța modului în care ne exprimăm sentimentele legate de școală.

“Da, cred că părinții doresc să spună că școala trebuie să fie ceva plăcut, un mediu în care copilul să se simtă bine. Dar nu este un loc în care copilul vine să se distreze și, în niciun caz, noi, învățătorii, nu suntem acolo pentru a-i distra pe copii și pentru a-i face să se simtă bine în modul acesta legat de distracție.”

Profesoara a evidențiat că este esențial să nuanțăm această urare și să încurajăm copiii să aibă o perspectivă echilibrată asupra școlii. În locul expresiei “distracție plăcută”, Claudia Chiru sugerează alternative care pun accentul pe starea de bine a copiilor: “Să te simți bine, să ai o zi frumoasă, să ai o zi plăcută. Să ai o zi pe placul tău, să te împrietenești – pot să pună în loc de alte urări.”