Într-o nouă ediție a emisiunii „Miercurea Neagră”, Bogdan Chirieac, Diana Tache și Mugur Ciuvică au discutat despre decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) privind casa din Sibiu deținută de familia Iohannis. Hotărârea pune capăt unei îndelungate bătălii juridice, în care recursurile și „suprarecursurile” au tergiversat procesul ani la rând. 

ÎCCJ a decis: Iohannis pierde și casa și banii!

Ultimul obstacol în calea executării familiei prezidențiale a fost înlăturat odată cu decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, pierd definitiv casa din Sibiu, care urmează să intre în patrimoniul statului român, precum și banii încasați din închirierea acesteia. 

„S-a judecat recursul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, pe povestea cu casele. Și decizia este că se respinge ca nefondat recursul declarat de recurenta reclamantă Bașta Rodica, care e împreună cu familia Iohannis. Practic, ÎCCJ a respins recursul lui Baștea și se poate trece la executare – și prima casă, și banii! 

Practic, tocmai ce a pierdut definitiv a doua casă! Se confirmă teza domnului Ciuvică; e important să subliniem. Deci domnul Ciuvică știa, cumva, că până astăzi, influența domnului Iohannis a fost la cote bune. De astăzi, gata!”, a spus Diana Tache în emisiune.  

„Casa o pierduse deja de ani de zile, din 2017, dar au făcut recurs. Atunci, Carmen Iohannis era într-o asociere cu niște americani, pe nume Bașta. Și au făcut tot felul de suprarecursuri, supracasație până acum. Dar decizia este dată de șapte ani”, a spus Mugur Ciuvică. 

„Îi ia casa domnului Iohannis?”, a întrebat Bogdan Chirieac. 

„Practic, s-a confirmat! A pierdut casa și banii, respectiv chiria pe care a încasat-o de la Raiffeisen”, a răspuns Tache.  

Familia Iohannis pierde cel puțin 150.000 de euro, bani din chirii

„Da, chiria pe care a încasat-o de la Raiffaisen niște ani de zile, pentru că după ce a venit sentința nu a mai luat bani, dar este vorba despre anii de dinainte. Sunt vreo 300.000 de euro cu totul și împărțit la doi, că își luau și ceilalți…”, a adăugat Ciuvică. 

„Era o decizie absolut așteptată. În cel mai bun caz pentru Iohannis, ar fi fost vreo amânare, pentru că el până acum, din 2017, Baștea, ăștia, că ei făceau reclamațiile, au mai avut vreo 3 încercări tot pe la Înalta Curte, pe la curți de apel, care toate au fost respinse. Deci, respingerea nu e absolut nicio mirare. Eventual, poate se aștepta la o prelungire”, a concluzionat președintele GIP.