În contextul tensiunilor geopolitice și al amenințărilor la adresa securității, NATO a luat decizii cruciale pentru viitorul apărării și stabilității în regiunea euro-atlantică. Unul dintre subiectele de interes major este relația cu Ucraina și modul în care NATO sprijină această țară în fața agresiunii ruse.

Decizii Importante luate de către NATO

„Un alt lucru care a fost foarte important a fost stabilirea unei traiectorii concrete pentru viitorul apărării. Una din deciziile importante de la NATO este legată de Ucraina, pentru că pe noi ne interesează acest lucru, suntem în această zonă, și mergem mai departe alături de Ucraina.
Și s-au luat și câteva decizii, care vor fi decizii probabil la Washington, dar acum au fost deciziile propuse de adunarea parlamentară. În primul rând este posibilitatea ca Ucraina să folosească instrumente și armamentul furnizate de Occident pe teritoriul Rusiei”, a transmis Nicușor Halici, candidat PSD la Parlamentul European, la DC News TV.

Folosirea echipamentelor militare pe teren rusesc

„Sigur că s-a discutat, am discutat și noi, au fost și opinii adverse, dar s-a votat aproape în unanimitate acest lucru, pentru că este vorba până la urmă și de a folosi instrumente în zona proximă, să spunem. Ucraina este stat agresat, trebuie să se apere, poate trebuie să folosească arme și pe teritoriul Rusiei, dar în principiu este vorba de a folosi acest echipament pe linia frontului.
Cu siguranță că nu este vorba de un echipament care să poată să fie de long range, care să poată ajunge în altă parte decât în zona aceasta, pe linia frontului. Deci acesta este un lucru foarte important”, a explicat acesta.