Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ceremonia președintelui rus Vladimir Putin care îi conferă încă șase ani de mandat.

Crede că este Dumnezeu pe Pământ

„Ne așteptăm la tot felul de declarații. E clar că Vladimir Putin are un sindrom mesianic. El este Dumnezeu pe Pământ, el este apărătorul creștinătății, iar Rusia trebuie să conducă Sistemul Solar. Mă aștept la tot felul de declarații care vor fi preluate de către presa din toată lumea.

În același timp, este o chestiune absolut dizgrațioasă. O mare ceremonie pentru reașezarea pe tronul țarilor a unui om care a provocat 500.000 de morți și răniți în propria sa națiune în ultimii doi ani. Probabil mai mulți, că a omorât și civili în Ucraina”, a transmis Bogdan Chireac la Antena 3 CNN.

Bestialitate

„Așa ceva va fi consemnat de istorie. Nu vorbim de moralitate, ci de bestialitate. El se așază într-o paradă militară uriașă, vrea să arate poporului rus calea spre lumină, dreptate și adevăr, el fiind oficial un ucigaș căutat și interzis în toate statele civilizate ale lumii pentru crime de război.

Cu asta ne confruntăm, cu o națiune care posedă și arme nucleare. Nu degeaba zdrăngănește și armele nucleare tactice în aceste momente, odată cu reinstalarea pe tron”, a adăugat acesta.