Instructorul de fitness Iulian Panait a povestit la emisiunea DC Anima despre inițiativa sa privind reciclarea capsulelor de cafea.

Capsulele de cafea, tot mai utilizate în România

Într-o lume în care colectarea selectivă este tot mai promovată pentru a menține un mediu înconjurător cât mai puțin poluat, iată că sunt pornite și campanii care sunt menite să ridice gradul de reciclare.

„Eu nu sunt băutor de cafea. Cred că ultima cafea am băut-o acum 2-3 luni, dar peste tot văd că se folosesc capsulele de cafea sub diferite forme pentru că e mai rapid, mai economic. Care este riscul acestor capsule?”, a întrebat moderatorul emisiunii, Tudor-Tim Ionescu.

Cum se face reciclarea acestora, indiferent de tip

„Am ales capsulele de cafea pentru că, deși se face reciclare în România, am vrut să mergem pe direcția produselor care se reciclează puțin mai greu. Este un singur producător pe piață care le reciclează, dar nu la un nivel înalt. Am convins un sponsor care să ne ajute să adunăm toate tipurile de capsule de cafea: plastic, aluminiu, punga de cafea sau zațul rămas.

Este o campanie pilot în complexe rezidențiale, am instalat și în anumite clădiri birouri. Am început de o lună și partea bună este că adunăm toate tipurile de capsule, inclusiv pliculețele. Sunt trimise la reciclator, zațul se face compost, plasticul și aluminiul sunt refolosite. Aluminiul ajunge în anumite piese auto”, a explicat Iulian Panait la DC News TV.