Academicianul Leon Dănăilă a vorbit la DC Edu despre cum putem să ne menținem un creier sănătos și să ne prelungim viața în putere.

„Lectura ajută creierul? Activitatea intelectuală, cititul cărților sunt importante?”, a întrebat prof. univ. dr. Sorin Ivan.

Cititul și lectura, importante

„Sigur, toate exercițiile cognitive au un rol foarte important, chiar și rezolvarea cuvintelor încrucișate. Nu trebuie să stai toată ziua la televizor, cititul este mult mai recomandat atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cititul este extrem de benefic.

Susținerea are și ea un rol important, trebuie să ai persoane care să te susțină fiindcă îți dă o stare de optimism. Să-ți cauți prieteni și activități care să-ți susțină adevărul. Aceste activități sunt foarte importante”, a explicat academicianul Leon Dănăilă.

Nicio dependență nu e bună

„Să venim în prezent la copiii care nu mai citesc, care sunt dependenți de tehnologie, telefon mobil, tabletă, laptop. Ce facem cu ei? Care sunt pericolele acestor dependențe?”, a mai chestionat prof. Ivan.

„Nicio dependență nu este bună: de droguri, de băutură. Și alcoolul este un drog, foarte răspândit, dar nu este interzis. Trebuie consumat în cantități foarte mici. La fel și cafeaua, o poți consuma într-o activitate sau mai obosit”, a adăugat acad. Dănăilă.