Șeful Arestului Central, comisar-șef Casandra Niculescu, a explicat la Culisele Justiției ce se întâmplă cu persoanele înstărite sau cu diverse funcții atunci când ajung în spatele gratiilor.

Un bun simț deosebit

„Ați avut milionari, mari politicieni, aveți ceva povestiri? Nu cu nume și prenume, dar să-ți vină afaceristul cu viață de lux și să stea în spatele gratiilor este un lucru interesant. Au fost tot felul de persoane, din toate domeniile, pentru că am avut și o perioadă nebună în sistemul de justiție în care multe categorii au fost la închisoare. Povestiți-ne”, a transmis Laura Duță la DC News TV.

„Eu vă pot sintetiza că toate aceste categorii, VIP-uri, demnitari, doctori și așa mai departe au un mare bun simț. Au fost persoane cu un anumit nivel de educație, de inteligență. Au respectat regulamentul de organizare interioară, au sprijinit persoanele cu care s-au întâlnit cu sfaturi și așa mai departe. Nu am altceva ce să vă spun”, a răspuns comisarul-șef.

Laolaltă cu alți deținuți

„Tocmai, în spatele gratiilor ai persoane de niveluri diferite, de la traficant de droguri la suspect de omor deosebit de grav, și îți vine iată un guler alb. Aveți circuit separat sau sunt laolaltă?”, a mai întrebat jurnalista.

„Nu, sunt laolaltă. Criteriile de separație nu sunt legate de funcțiile avute. Acolo este ca la medic. Este firesc că încercăm să facem distincții în funcție de numărul de cazare, trebuie să echilibrezi cumva camera. De exemplu, această categorie de persoane citește mult, cere la bibliotecă”, a adăugat Nițulescu.