Programul Rabla Clasic marchează două decenii de existență, consolidându-se ca unul dintre cele mai stabile și de durată inițiative guvernamentale din România, cu un impact semnificativ asupra mediului înconjurător. Laurențiu Neculaescu, președintele AFM, ne spune mai multe despre acest program direct din platourile DC News TV.

20 de ani de Rabla Clasic

“Programul Rabla Clasic este cred că cel mai longeviv program guvernamental al Guvernului României de finanțare. Anul acesta a fost a 20-a ediție, deci de 20 de ani de zile Administrația Fondului pentru Mediu derulează acest program Rabla Clasic prin care casezi o mașină veche și achiziționezi o mașină cu combustie nouă, unde prima de casare este de 7.000 lei pentru o mașină sau dacă o persoană dorește să caseze două mașini, atunci prima de casare este de 10.000 lei.” a transmis Laurențiu Neculaescu.

Bugetul Rabla Clasic și Rabla Plus

 “Anul acesta bugetul a fost de 300 de milioane pentru că așa cum am mai spus-o și în alte emisiuni, în fiecare an bugetul la Rabla Clasic se va diminua și va crește bugetul la Rabla Plus, adică cu mașini hibride sau electrice, mașini prietenoase cu mediul înconjurător.” a adăugat președintele Administrației Fondului pentru Mediu.