Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut analiza a trei subiecte importante din acest moment: lupta dintre Cristian Popescu Piedone și Gabriela Firea pentru Primăria Generală a Capitalei, autoritatea premierului Marcel Ciolacu în interiorul propriului partid în cazul unui eșec la prezidențiale și lecția care ar putea reieși din alegerile de la București.

Firea spune că este „de modă veche” și îl așteaptă pe Piedone să o sune

„Eu cred că Cristian Popescu Piedone este un om asumat. L-am auzit de câteva săptămâni, de când se tot vehiculează cu obstinație retragerea sa, spunând «Niciodată». Își asumă, candidează, și după ce partidele din coaliție și-au prezentat nu unul, ci doi candidați. Pentru mine, cuvântul lui Piedone este important, mai ales că nu se termină viața politică după alegerile de la București. Are un viitor politic”, a explicat Bogdan Chireac la Antena 3 CNN.

PSD se rupe din interior dacă se pierd prezidențialele

„Mai departe, despre declarațiile lui Marcel Ciolacu, este ironic. Omul a câștigat până acum toate alegerile în fruntea partidului. Să vedem dacă va continua în acest fel. Singurele alegeri care contează sunt prezidențialele. Dacă învinge la prezidențiale oricum va pleca din fruntea partidului. Dacă va pierde prezidențialele, o să vedem ce se întâmplă. Lupta în partid ar fi atât de puternică încât s-ar dezmembra partidul”, a adăugat el.

Victorie sau înfrângere la Capitală? Cine decontează

„Pierzătorii au întreaga responsabilitate. Dacă va câștiga vreunul dintre cei doi candidați sigur că este meritul coaliției. Este evident. În plus, la nivelul țării, coaliția va câștiga alegerile. În localitățile mici, lumea votează cum vor primarii. La nivel de țară va fi un succes. În cel mai rău caz, la nivelul Capitalei va fi un mic eșec, dar se va trece peste.

Va fi un șoc o săptămână, două. Dacă vor trage și învățămintele necesare pentru prezidențiale, că până la parlamentare mai curge multă apă pe Dâmbovița, atunci s-ar putea să aibă și un rezultat bun. În rest, nu mai contează nimic”, a conchis analistul politic.