Florin Bebeșel a vorbit la Mi-Th Influencer de la DC News TV despre legăturile dintre acupunctură și șansele ca intervenția FIV să aibă succes.

Întrebările pe care ni le punem cu toții despre acupunctură

„Cât durează un tratament, la ce te aștepți după? Poți să o faci preventiv? E obligatoriu să o faci sau vii doar când te doare? Ce faci în cazurile unor boli cronice, autoimune, terminale? În cazul unei boli care este acneea, care nu este nici cal, nici măgar, ce se face? Nu ești nici bolnav să stai acasă, dar nici fericit. Ce se întâmplă cu pacientul, cum ajunge omul la tine?”, a întrebat Thea Haimovitz.

S-au dezvoltat supraspecializări, printre care și acupunctura pentru fertilitate

„Studiind progresiv tot mai multe abordări și în acupunctură ce dezvoltă supraspecializări. Dacă am fi la curent cu ce se întâmplă în lumea întreagă, am vedea că există o explozie de profesionalizare și personalizare. De exemplu, fertilitatea prin acupunctură în SUA, Canada, este o disciplină aproape exclusivă. Cine se apucă de acupunctură pentru fertilitate ajunge să fie extrem de precis, mergând pe această zonă.

Demersul acupunctural în stimularea fertilității și a FIV este atât de precis încât se știe când se face următorul tratament, se știe schema de tratament, se cunosc zilele în care nu se face deloc tratament cu acupunctură sau când este contraindicată intervenția. Este o cunoaștere extrem de precisă”, a explicat el.

Cum funcționează

„Nu se prea mai concepe fertilizare in vitro fără acupunctură într-o societate dezvoltată. La noi nu se cunosc lucrurile astea. Pentru ca organismul femeii să susțină procesul de a gesta, nu doar să fie fertilizat, din plecare lucrurile sunt într-o slăbiciune. Dacă sunt probleme de fertilizare, cu siguranță sarcina va fi dificilă. Așadar, acupunctura o susține. Nu poți elimina acupunctura care vine și îți susține capacitatea de procreare”, a mai spus Bebeșel.