Alianța Dreapta Unită, din care fac parte USR, PMP și Forța Dreptei, au solicitat ajutorul Avocatului Poporului în cazul comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare.

Senatorul Ștefan Pălărie (USR) susține la DC News TV că cererea este ignorată cu bună știință de Renate Weber care și-ar mai dori un mandat.

Justificarea comasării ar fi fost legitimă în 2023

„Despre aceste tururi de scrutin din 2024 știam cu siguranță știam de peste cinci ani. Probabil o justificare de tipul «Pentru a nu chema oamenii la urne de atâtea ori vom face suprapuneri de tururi de scrutin» ar fi fost legitimă dacă venea undeva în martie 2023.

Adică același guvern transmitea: «Anul viitor când se vor organiza alegerile, priviți cum va arăta calendarul electoral». Dar să ai aceste smucite hotărâri de a afla cu trei luni înainte oare pentru ce anume vei merge la urna de vot mi se pare că este o chestie abuzivă și exagerată. USR a contestat prin toate formele, inclusiv la Avocatul Poporului”, a transmis Ștefan Pălărie.

Ce a făcut Avocatul Poporului

„Ce a făcut Avocatul Poporului?”, a întrebat Răzvan Dumitrescu, moderatorul emisiunii Ce se întâmplă.

„Așa cum, din păcate, ne temeam că va face, nu a dat niciun răspuns oficial până acum și există și o justificare. Renate Weber are un mandat care se termină în acest an și probabil că-și dorește încă un mandat, așa că decât să supere partidul-sistem din acest moment, a preferat mai degrabă să ignore cererile legitime ale opoziției și ale cetățenilor”, a conchis politicianul.