Noua ediție a emisiunii Miercurea Neagră de la DC News TV i-a pus în dificultate pe analiștii Diana Tache, Mugur Ciuvică și Bogdan Chirieac. La mai puțin de două săptămâni după ce liderii coaliției PSD-PNL au anunțat comasarea alegerilor și candidați comuni pentru europarlamentare, calculele s-au refăcut.

Ce rost mai are lista comună de la europarlamentare?

„Spuneți-mi ce rost mai are lista comasată la europarlamentare, ce sens mai are? La primărie ne ducem separat, lasă că ai comasat alegerile”, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Nu aș vrea să-mi expun punctul de vedere. Acum două săptămâni, liderii celor două mari partide aflate la guvernare s-au strâns seara, împreună, într-o sală imensă în care au vorbit despre continuitate, stabilitate, despre toate lucrurile pe care le pot realiza împreună și numai împreună.

De la lista cu europarlamentare – pe care, atenție, nici astăzi nu o avem pe masă, știm doar cine o deschide, Ramona Chiriac, care nu are nicio legătură cu politica – în rest nu știm componentele. Lista e doar pe surse, nu o știm exact”, a transmis Diana Tache.

Stabilitate până la capăt… vreme de câteva zile

„Nu că nu are nicio legătură cu politica, dar nu o cunosc nici apropiații ei”, a replicat Mugur Ciuvică.

„E valabil pentru mulți dintre candidați, inclusiv la primăriile despre care râdeam emisiunile trecute. Însă, dincolo de asta, au venit împreună și ne-au anunțat că va fi totul pe comasare, totul pe stabilitate, totul pe reglaj până la capăt. Cum spunea Victor Ponta: «Dreptate până la capăt».

Nici două săptămâni n-au trecut și au refăcut calculele. În baza unor analize, au decis să meargă separat. Răspunsul pentru întrebarea de la început, de la ei înșiși: «Domne’, nu e clar încă». Cam pe joi-vineri o să avem o idee. Mai sunt două luni jumătate până la alegeri”, a conchis Diana Tache.