În cadrul emisiunii Totul despre Bani, moderată de Mihai Ciobanu pe DC News TV, Diana Micu, expert imobiliar, aduce în lumină tendința bucureștenilor de a se orienta din ce în ce mai mult către periferii, cu scopul de a evita aglomerația și zarva zonelor centrale. Experta ne spune ce zone sunt în plină expansiune dar și care sunt cererile și preferințele românilor.

Zonele în expansiune imobiliară

“Din Ilfov, cele mai atractive le lăsăm la final. Începem cu zonele în care chiar se construiește foarte activ. Este Bragadiru care este foarte aproape de București și are cerere destul de bună, bineînțeles, Tunari-Pipera, unde este o cerere fantastică și un volum foarte mare de locuințe noi în desfășurare și bineînțeles Popești-Leordeni care are marele atuu al metroului care leagă sud de nord, efectiv de toată zona de birouri și de foarte multe facultăți. Aici se construiește foarte, foarte activ.” a explicat Diana Micu, expert imobiliar.

Chiajna: Între aglomerație și atractivitate

“În Chiajna cum stau lucrurile? Pentru că este o zonă extrem de aglomerată inclusiv din punct de vedere al traficului, nu numai al locuințelor. Mai este Chiajina atractivă pentru tineri, pentru familii?” a subliniat moderatorul.
“Să știți că problema aceasta traficului a început să fie atât de generală încât nu știu dacă mai este un punct de reper. Singura zonă care să spun că nu se confruntă cu problema asta este zona care oferă acces la metrou. Cum ar fi stația de metrou Berceni. Însă Chiajna, Militari, chiar și Bragadiru au înregistrat scăderi de interes pentru că sunt foarte multe aspecte de care tinerii țin cont, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al mobilității, cât și al zonelor de interes care se află pe o rază relativ mică, decentă de mers pe jos pentru lucrurile care sunt necesare de zi cu zi.” a adăugat aceasta.