Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, este un factor cheie în lupta pentru Primăria Capitalei din 9 iunie 2024, spune președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, la emisiunea Miercurea Neagră de la DC News TV.

Cel mai recent sondaj îl dă la 20%-22%

„În sondajul acela, în toate formulele, Piedone avea 20%-22% candidând doar din partea PUSL. Piedone este o problemă, că dacă l-ar băga pe el candidat comun, atunci cred că lucrurile ar fi câștigate. Câștigă la pas. Piedone ar fi OK și pentru partide, pentru ce-și împart ei acolo.

Acum nu știu ce fac în înțelepciunea lor, dar dacă nu o să-l bage pe Piedone, iar el candidează în continuare, le strică socotelile. Pe de altă parte, pot face și o negociere să nu mai candideze Piedone. Dacă Piedone nu mai candidează și susține candidatul coaliției, acesta câștigă alegerile, dacă nu e un candidat chiar bătut în cap”, a explicat Mugur Ciuvică la DC News TV.

În ce fel și-a anunțat Piedone candidatura

„Voi candida la Primăria Capitalei din partea PUSL. Cine vrea să se alinieze lângă noi, să aibă o alianță cu noi, sunt deschis. Sunt și social, și liberal, voi candida la Primăria Capitalei din partea PUSL. Ce n-au ei, eu am: suportul electoratului, a firului de iarbă. De acolo provin, dai în mine, dai în clasa socială”, a spus Cristian Popescu Piedone săptămâna trecută, anunțându-și candidatura.