Deși rețelele de socializare sunt pline de poze din vacanțe cât mai luxoase și scumpe, adevărații bogați au tendința de a-și menține viața cât mai privată, spune medicul psihiatru Simona Trifu la DC News TV.

Pornind de la o discuție despre Japonia, explicația sa a fost: „Acolo (n.r., în Japonia), viața are o altă curgere. Percepția timpului este ușor diferită. Nu există acest vârtej occidental care pe noi, românii, ne-a cuprins. Trăim într-un vârtej. Chiar și aceste poze le facem, le postăm și nici nu mai avem timp să ne bucurăm de ce-am făcut”.

Nevoia de a te afișa când ai o „realizare” precum o călătorie scumpă

„Pe de altă parte, mă gândesc că unii vor să dovedească. Să spună că au fost acolo, că au realizat un lucru. E o chestiune costisitoare să ajungi în Maldive, la Statuia Libertății, și vor să arate celorlalți. Eu un fel de etalare a realizării prin rețeaua de socializare. Chiar și mâncarea, pozează ce mănâncă la restaurant”, a adăugat Val Vâlcu.

„A dovedi că ai fost în Maldive, că ai fost la o conferință la Japonia – să zicem că fiecare vrea să-și evidențieze realizările. La început era ceva firesc și cumva numai anumiți oameni făceau asta: cei care aveau acces la tehnica necesară.

Acum fiecare dorește să fie interesant în felul lui și sunt o groază de oameni cu poziții sociale la topul societății noastre să zicem așa care s-au dezvoltat invers: Eu nu vreau să am nicio rețea de socializare, nu vreau să existe nicio cale să se afle ceva despre mine, vreau ca viața mea privată să fie cât mai securizată”, a explicat prof. dr. Simona Trifu.

Rolurile s-au schimbat. Acum, bogații nu mai postează, ci păstrează totul cât mai privat

„Dacă acum 10 ani, extravaganța era «Îmi pot permite să postez pe rețelele de socializare și suntem doar un grup mic de oameni care își permit asta», acum aproape toată lumea postează orice și sunt mai interesanți cei care reușesc să nu posteze”, a adăugat medicul psihiatru.