Analistul politic Bogdan Chirieac s-a urcat la volanul mașinii electrice creată de startup-ul NewCar4Future, prezentă în fața pavilionului central al Romexpo, în cadrul Congresului Partidului Popular European de la București.

Mașina, vedeta drumului care făcea legătura între pavilioane

Mașina a întors privirile europenilor care au venit în Capitală pentru Congresul PPE, iar mulți s-au oprit să-și facă poze. Unii au încercat chiar să îi deschidă ușa, însă nu toți au reușit, fiindcă mecanismul este prin atingere.

Bogdan Chirieac s-a urcat la volanul vehiculului electric proiectat și fabricat la Cluj-Napoca, după care l-a intervievat pe primarul municipiului, Emil Boc. Iată mai jos pozele și interviul complet, realizate de echipa DC News TV.

Ce spune primarul despre proiect

„Este meritul României. Au fost acele politici și facilități de încurajare a domeniului IT, pe care le-am apărat dacă ne amintim chiar și vremurile de criză. Am preferat să rupem acordul cu FMI decât să renunțăm la facilitățile pentru IT. Acestea au dat roade în România, Clujul fiind unul dintre centrele puternice de cercetare, inovare și IT din această țară.

Acea mașină este produsul creativității românilor, a clujenilor în cazul de față, care nu numai au conceput modelul, dar l-au și produs. Deci este și invented in Cluj-Napoca, și made in Cluj-Napoca. Este de fapt de ceea ce are nevoie România”, a spus la DC News TV edilul.