În urma evenimentului de pe DN1 la Bușteni, despre care Titi Aur a vorbit într-un interviu pentru emisiunea DC Conducem cu Florin Răvdan, se conturează un tablou alarmant al consecințelor distructive ale neatenției la volan. Informațiile furnizate de Titi Aur aduc în prim-plan impactul periculos al distragerilor în trafic și subliniază necesitatea unei conștientizări sporite a riscurilor asociate utilizării telefonului în timpul șofatului.

“Asta s-a întâmplat pe DN1 la la Bușteni, din primele imagini pare că a adormit la volan sau ceva, că nu pare să fi depășit pe cineva.” a explicat Florin Răvdan.

“Foarte curios pentru că eu am văzut la știri și era comentariu că a intrat în depășire, n-a intrat în nicio depășire, s-a dus practic pe contrasens fără să depășească pe nimeni, ci pur și simplu s-a dus pe contrasens.” a răspuns Titi Aur.

“Da, mai ales că mașina din fața lui era la ceva distanță, adică nu putea să o depășească așa.” a adăugat Florin Răvdan.

“E clar că s-a dus dintr-un motiv de, să zicem nu neaparat de neatenție, ci de pierdere a controlului, în sensul că i s-a făcut rău sau a adormit sau se uita atât de atent în telefon, pentru că s-a dus pur și simplu la stânga. Deci asta se întâmplă când te uiți în telefon, se poate întâmpla mai ales dacă ai mâna stângă pe volan, un pic în partea de sus și cu dreapta încerci să manevrezi telefonul și atunci se lasă mâna stângă, cade, să zic, cu tot cu volan și nu-ți dai seama, dacă ai ține volanul numai de jos, dar nu-i corect să-l ții, pentru că trebuie să-l ții în poziția corectă. Culmea, dacă ții mâna în poziția corectă și mâna cealaltă de pe volan îți cade mâna și practic te duci în stânga, pentru că tu te uiți în telefon. Pentru că nu, nu văd altă explicație. Adică a mers corect și bine până acolo, n-a făcut niciun fel de stânga, dreapta, n-a făcut nimic și a intrat pur și simplu. Eu aș spune așa, verdictul meu e că se uita în telefon.” a declarat Titi Aur.