Am vizitat grupul statuar Lovinescu-Ierunca am plasat în cartierul Cotroceni din București, la intersecția străzilor Romniceanu și Herescu. Am vorbit cu câțiva trecători și locatari pentru a le afla părerea despre statui. Frigul și ora nu au ținut cu noi, iar mai mulți oameni nu au vrut să vorbească în fața camerei.

„De dimineață am postat pe comunitatea În Cotroceni un mesaj în care spuneam că sunt norocoasă că pot vedea grupul statuar chiar din pat și că-mi place ceea ce văd. Mă bucur că s-a ales acest loc”, ne-a spus o doamnă care locuiește vizavi de locație.

„Sunt doi oameni. Probabil că se sfătuiesc, sunt practic într-o buclă :«Să fac așa, să fac altcumva?»”, a zis o tânără care lucrează în apropiere.

O altă doamnă, locatară de 50 de ani a cartierului, ne-a dezvăluit că pe grupul intern al comunității sunt multe păreri exprimate direct, dar și mulți care se abțin să spună ceea ce simt cu adevărat când văd grupul statuar, cum este și cazul său. Când vine vorba despre cuplul reprezentat, dumneaei ne-a spus că îl vede învelit într-o metaforă legată de Cortina de Fier.

Urmăriți reportajul DC News TV realizat de Narcis Neagoe și Toni Iuriciuc în videoclipul alăturat.