Utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii a devenit o problemă majoră de siguranță rutieră. În România, legislația actuală prevede sancțiuni semnificative pentru această infracțiune, dar sunt ele suficiente pentru a descuraja comportamentul periculos? Titi Aur ne spune mai multe în cadrul emisiunii “DC Conducem” de pe DC News TV.

Amenzile suficient de mari?

 “Am văzut în România, amenda pentru folosirea telefonului mobil la volan e între 6 și 8 puncte de amendă. La 165 lei punctul de amendă cât e acum înseamnă undeva la 1320 lei. Asta la utilizarea telefonului fără hands-free. Două întrebări am aici, una dacă amenda e mare sau mică și doi dacă ar trebui să luăm în considerare doar folosirea telefonului așa, sau ar trebui să luăm în considerare folosirea telefonului punct, pentru că se presupune că eu am format un număr până la a da pe difuzor.” a întrebat Florin Răvdan.

“La prima întrebare, răspunsul meu este da. Adică dacă e mare sau mică, răspunsul este da. Este foarte adevărat că pentru unul care are bani puțini, care are un salariu normal, că asta înseamnă bani puțini, să fii salariat normal că ai 4000, că ai 3000, că ai 5000 lei pe lună, când primești o amendă de 1000 și ceva de lei este mult.” a răspuns expertul auto.

Diferența dintre oameni de rând și “șmecheri”

„Dar la fel de adevărat este că pentru șmecherul care are mașină de 150.000 euro și care a plecat de la club și care are urgențe de tot felul, de joc de remi și de ce a mai vorbit și de întâlniri de-astea, ăla îi spune polițistului cât e amenda, 1300? Dă-mi dublu, că eu când trec înapoi, trec tot cu telefonul la ureche că eu am de vorbit, nu contează la mine 2000 sau 3000 sau 5000 de lei.” a explicat Titi Aur.