Finanțarea unei campanii a lui Nicușor Dan de către afaceristul Matei Păun a ajuns și la Direcția Națională Anticorupție. Andrei Caramitru a întrebat pe pagina sa de Facebook de ce partidul USR i-a dat afară pe Matei Păun și Nicușor Dan, ridicând semne de întrebare cu privire la trecutul celor doi.

Caramitru, un fost susținător USR care a fost dezamăgit și a renunțat

„Andrei Caramitru, ca mulți foști susținători ai USR, este dezamăgit, fiindcă acolo sunt foarte mulți oameni de bună calitate – tineri, educați, plini de intenții bune – care au fost confiscați de personaje uneori extrem de ciudate cum este primarul Clotilde Armand sau alte personaje care au devenit mai conformiste cu sistemul decât vechiul sistem.

Printre ei se află și Vlad Voiculescu, care este pe locul al doilea pe lista de la europarlamentare, deși este acuzat de DNA pentru risipirea a un miliard de euro. Vorbim despre o acuzație, nu o anchetă de presă cum este chestiunea cu Matei Păun în acest moment. Deci vorbim despre o dezamăgire, iar Caramitru o exprimă de multă vreme. Altminteri e greu să-l contrazici”, a explicat Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

Cel mai probabil Nicușor Dan nu a fost finanțat de Kremlin

„Continui să cred că Nicușor Dan nu este agent rus, nu este o marionetă a Kremlinului. Ceea ce nu a făcut în București, că multe lucruri promise sunt lipsă, este din cauza felului în care a înțeles să conducă primăria, nu pentru că așa a primit ordin. Mi se pare un lucru mult exagera”, a conchis analistul politic.