În căutarea activităților fizice potrivite pentru copii, părinții se confruntă adesea cu dilema alegerii sportului cel mai benefic pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici. Mihaela Proicea, fondator şi manager al clinicilor Bio Ortoclinic, aduce în discuție importanța cățărării ca sport integrativ pentru copii, în cadrul emisiunii Mi-Th Influencer, pe DC News TV.

Cățărarea vs. Înotul 

“Cel mai bun sport pentru copii, ca să țină minte părinții, care este integrativ, este să facă de mici cățăratul. Cățăratul este mult mai valoros decât înotul, pentru că nu toată lumea știe să înoate, nu toată lumea are bani să meargă la sala de sport. Duceți-vă și duceți-vă copiii la cățărat.” a explicat Mihaela Proicea.

Importanța Cățărării

 “Eu dacă ar fi după mine și poate asta în cadrul CONAF, am putea să facem un demers. Pași mici, dar importanți pentru ori și ce înseamnă antreprenoriat în România și pentru sănătate în special, este de a introduce obligatorie cățărarea în toate grădinițele și școlile primare. Când coloana este în formare, copiii trebuie să aibă de a face cu cățăratul. Cățăratul este atât de important la sport, pentru copii în special.” a subliniat aceasta.