Bombardamente de Florii, armistiţiu anunţat de Paşti, pe care ucrainenii l-au acuzat că l-a încălcat. Cum poate fi tradus comportamentul lui Vladimir Putin în perioada sărbătorilor faţă de Ucraina?

Tudor Curtifan, moderatorul podcastului Obiectiv EuroAtlantic, a punctat că „mi se pare că avem de-a face mai mult cu AntiHristul aici”.

„Cândva, la întrebarea asta aş fi intrat în mai multe detalii, să explic problematica Ruski Mir, care e sursa ideologică a unui stat. Rusia, în acest moment, e un stat antihristic. Prin asta, înţeleg perversitatea de a te folosi de religios, de cruce, de credinţă, într-un mod care, prin consecinţele lui, le batjocoreşte.

A desena crucea pe o rachetă care cade undeva şi omoară copii, a binecuvânta, ca Patriarh, un război de agresiune, nu de apărare, a binecuvânta arme de distrugere în masă, adică a-l invoca pe Dumnezeu, a-l face părtaş la un act monstruos, care culminează cu crime în masă, arată antihristicul din această gândire perversă, din această ideologie expansionistă.

Vorbim de crime în masă comise de un stat agresor care nu a fost atacat. Nu toţi mai au răbdare să asculte acest lucru banal, dar despre asta e vorba. Un stat care ameninţă Europa, care ne ameninţă şi pe noi şi care, din păcate, repet, se foloseşte în mod pervers, sacrileg, de Biserică, de credinţă, de Hristos însuşi.

Vedem un om (n.r. Vladimir Putin) care merge să aprindă o lumânare şi care îşi face cruce cu aceeaşi mână cu care, probabil, a semnat un decret sau un ordin de bombardare şi de ucidere pentru mii de oameni. Asta înseamnă antihristicul. Este o credinţă răsturnată, transformată în ideologie. Despre asta este vorba. Ideologie religioasă, asta este acolo, nu religie curată, nu credinţă curată. Adică politizarea religiosului. Transformarea religiosului într-o armă, fie ea şi simbolică. Dar asta are efecte care culminează cu crima”, a declarat Vasile Bănescu.