Ţânţarii din Deltă nu sunt aşa periculoşi cum se spune, afirmă Ştefan Constantin, organizator de excursii în Delta Dunării.
În inima Deltei Dunării, satul Jurilovca se transformă într-o destinație tot mai căutată de turiștii dornici de aventură și autenticitate. Aici, Ștefan Constantin, fost profesor de filosofie, îi conduce pe vizitatori în expediții cu bicicleta, barca și caiacul, oferindu-le o experiență unică de explorare a peisajelor naturale și a patrimoniului cultural al zonei.
Ștefan Constantin, un fost profesor de filosofie care a ales să lase forfota Capitalei şi să se mute în Delta Dunării, îi conduce pe vizitatori în expediții cu bicicleta, barca și caiacul, oferindu-le o experiență unică de explorare a peisajelor naturale și a patrimoniului cultural al zonei
„Asta este o problemă pe care toată lumea o ridică. Pentru mine nu este o problemă, absolut deloc. Dar este un mit. Delta este asociată cu ţânţarii, dar vă spun că în 95% dintre nopţile din Delta Dunării nu sunt mai mulţi ţânţari decât în Bucureşti. Cum te descurci în Bucureşti, te descurci şi în Deltă.
Într-adevăr, sunt nopţi în Deltă în care atacul e devastator, aşa că nu ai ce face decât să te închizi în cort, tragi fermoarul şi te culci. Dar asta se întâmplă foarte rar. Mi se întâmplă o dată pe sezon să prind o astfel de noapte.
Repelentele funcţionează, dar sunt foarte toxice, nu le recomand. Dacă poţi fără, e bine fără. O haină impermeabilă de apă face faţă şi ţânţarilor seara. Mai ales că ei sunt activi doar la amurg, pentru o perioadă scurtă. Asta le spun tuturor, să nu îşi bată capul, că ţânţarii sunt ultima problemă, chiar ultima problemă de aici din Deltă. Avem altele…”, a declarat Ştefan Constantin.