Echilibrul este cheia de Paşti, spune medicul Oana Ciuhureanu, nutriţionist, la Dr. Psy. 

„Până la urmă, suntem corp, suflet şi creier. Una fără alta nu se poate. Multe patologii pleacă de la nivel de creier, până la urmă acesta este motoraşul”, a declarat Oana Ciuhureanu, psiho-nutriţionist. 

Cum trebuie să reacţioneze cei mai pofticioşi de sărbători 

„Echilibrul este cheia. Această sintagmă „am ţinut regim şi nu am mâncat ca să pot mânca de sărbători” o să ducă la un efect de yo-yo. Nu e bine din start nici pentru creier. Pentru că pacientul se abţine şi are acea tendinţă de a refula în mâncare şi de a mânca mai mult decât în mod normal. Dacă îi dăm siguranţă creierului nostru că mâncarea este acolo, şi că este la îndemână şi că poţi mânca oricând, dar nu o cantitate foarte mare, este posibil să nu mai ai adicţia aia de a mânca, de trebuie. 

De sărbători, echilibrul este cheia. Este recomandat să mâncăm şi pască, şi cozonac, şi recomand această reconectare socială, pentru că mâncarea se ocupă şi cu acest lucru. Dar o să mâncăm o felie de cozonac, o felie de pască, friptură cu salată. Începem masa cu salata şi apoi cu friptura. La cină putem alege şi o felie de drob, ceva mai tradiţional. Dar recomand să nu fie toate introduse la o masă. 

Dacă vrem şi pască, şi alte lucruri, până la urmă Paştele durează 3 zile. Să nu mâncăm totul deodată. Este timp. Mâncarea e tot acolo”, a mai declarat specialistul.