Teodora Mețiu, specialistă în arta comunicării a fost prezentă la emisiunea Părinți Prezenți unde a explicat pe larg cum trebuie să arate dialogul din fiecare zi pe care trebuie să îi avem cu copii.  

În acest tip de comunicare este nevoie de echilibru. Părintele are rolul de a-i aduce copilului învățături noi dar în același timp trebuie să transforme aceste lecții în ceva interactiv.

„Cu copilul trebuie să ai un parteneriat permanent, în care și muncim și ne distrăm, și dacă s-ar putea să muncim împreună și să ne distrăm împreună, asta ar fi, să zicem, cazul ideal, pe care nici măcar eu, ca părinte, nu reușesc să-l asum tot timpul sau în anumite perioade destul de puțin. Prima greșeală este că le confiscăm distracția sau le oferim distracția după ce ne dau dublu de muncă. În opinia mea este o greșeală pentru că asta creează o mare frustrare și asta îl face pe Eminescu de la tine de acasă să nu ți mai arate niciodată lumea asta el în care ar fi putut să fie un Eminescu”.

Un alt lucru de care cei mici ar putea fi influențați în mod negativ este modul în care trebuie să le explicăm că este greșit atunci când fac un lucru care nu trebuie făcut, spune experta în comunicare.

„A doua greșeală pe care o facem în limbajul ăsta excesiv al iubirii și preocupării este că îi certăm des. Adică nu există greșeală pe care copilul ăsta să n-o facă, ca noi să nu-i atragem atenția că este o greșeală. La început avem răbdare și găsim un limbaj normal și un ton normal. Dar pe măsură ce lucrurile evoluează schimbăm registrul prin care noi îi subliniem copilului greșeala. Eu aici nu susțin că nu trebuie să-i subliniem greșeala, firește că da, dar nu cum am arătat anterior, pentru că asta, pentru el, este o formă prin care tu, deși îl iubești, îi spui că nu-l iubești. Copilul, în fiecare zi, se uită la părinte și, cumva, cred că mare parte din starea lui, până nu știu la ce vârstă, este dependentă de starea părintelui și sunt convinsă că foarte mulți copii din țara asta și din lumea asta își doresc foarte tare, când se trezesc de dimineață, să vadă doi părinți veseli, pentru că veselia este cea mai bună formă de a trăi” a mai spus Teodora Mețiu.