Polițiștii care au salvat viața unei tinere din Călărași au fost invitați în emisiunea „Culisele Justiției”, moderată de jurnalista Laura Duță, unde au povestit cum a decurs întreaga operațiune. 

Trei polițiști din Călărași au salvat o tânără înjunghiată în stradă 

„M-a impresionat foarte mult gestul pe care l-ați făcut, cu această tânără pe care o înjunghiase concubinul. Până la urmă, a avut și norocul să se întâlnească cu voi. I-ați salvat viața, pentru că a fost destul de rănită. Lucian, o să încep cu tine, pentru că tu ai fost și cel care i-ai pus un garou și i-ai salvat viața, pot să spun acest lucru. Dar spune-mi de la început povestea! Când s-a întâmplat? Faptul că voi erați la antrenament…”, a spus jurnalista.  

„Ne întorceam toți trei cu autospeciala de poliție, de la poligonul unde efectuasem ședința de tragere. Ne îndreptam către municipiul Călărași, pentru rezolvarea altor probleme curente. Eu ocupam locul dreapta față, Mădălin conducea autospeciala, iar Cosmin ocupa locul din dreapta spate. 

Aproape de municipiu, aproape de gara din Călărași, mai precis, la nivel cu trecerea de cale ferată, am observat o tânără care ne făcea semne disperate să oprim, lucru pe care l-am și făcut. În momentul în care s-a apropiat de autospecială, am observat faptul că era plină de sânge. Am coborât toți trei, moment în care tânăra, la o distanță de 100 de metri, ne-a indicat, pe calea ferată, un individ mărunt de statură și ne-a spus că este cel care a tăiat-o”, a relatat Antonescu George Lucian, agent șef-principal de poliție. 

Tânăra era într-o stare destul de gravă 

„Ați chemat și salvarea la fața locului. Ce este important, iată, înțeleg din informațiile pe care le am eu, faptul că era destul de rănită fata. Acum, nu vreau să știu exact date sau care nu pot fi făcute publice, dacă erau mai dure, dar înțeleg faptul că era într-o situație destul de gravă”, a spus Laura Duță.  

„Da, era destul de gravă. Și consider că primul ajutor pe care l-a acordat colegul a contat și poate că a făcut diferența între viață și moarte”, a spus Boga Cosmin Daniel, agent principal de poliție. 

„Am coborât toți trei. Eu am luat-o la fugă cu colegul, către calea ferată. Era destul de departe de noi individul, dar l-am văzut. Era singura persoană pe calea ferată”, a continuat Daniel.  

Suspectul a fugit de poliție  

„Și ați fugit după suspect. În cât timp l-ați prins?”, a întrebat jurnalista. 

„Cred că distanța a fost undeva la 100 de metri, noroc cu antrenamentele din cadrul Biroului de pregătire profesională”, a răspuns Jean Mădălin, agent de poliție. 

„Ne-am apropiat cam la 10 metri de el. Colegul a văzut că ține mâna în buzunar. Știind că femeia a fost înjunghiată, am presupus că acolo este cuțitul. L-am somat, spunându-i să arunce cuțitul departe de el. A încercat să fugă, dar în moment în care l-am somat s-a oprit. Am folosit tacticile de imobilizare și l-am încătușat”, a adăugat el. 

„S-a întors și a văzut că am scos pistolul din dotare, somându-l. Atunci s-a oprit”, a zis Boga Cosmin Daniel.