Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a discutat în cadrul unui interviu la DC News TV despre reîntoarcerea românilor plecați în diaspora înapoi în țară, în special în județul Dâmbovița.

„Aveți foarte mulți oameni plecați în Spania din câte înțelegem”, a punctat Bogdan Chirieac.

„Așa este, avem o comunitate mare în Spania, în regiunea Castellón”, a răspuns Corneliu Ștefan.

Ștefan a subliniat că, în ultimul timp, mulți dintre aceștia au revenit în județ, adesea după ce și-au petrecut sărbătorile acasă. Unele familii au adus afaceri din Spania sau Italia în România, în timp ce alții au ales să revină pentru a se retrage în casele părintești, pe care le-au recondiționat cu gândul la întoarcerea definitivă:

„Să știți că în ultimul timp avem dâmbovițeni care au venit de acasă de sărbători. Am stat de vorbă în ultimul timp cu ei și avem familii întregi care au revenit acasă. Poate că aveau un business în Spania și în Italia, așa că atunci când au revenit în România au venit cu businessul aici, în județul nostru. Alții și-au construit câte o căsuță și vor să se retragă într-un an doi, să revină în județul Dâmbovița. Mulți și-au păstrat casele părintești și le-au reparat cu gândul să se întoarcă acasă”.

Moderatorul Bogdan Chirieac a remarcat că unii dintre acești oameni poate se bazează și pe pensiile din Spania, completându-și veniturile în România.

„Eu am colegi și în Consiliul Județean care au fost plecați în afara țării și au venit acasă cu familia”, a mai punctat Ștefan.