În emisiunea sa de la DC News TV, astrologul Daniela Simulescu a discutat despre eclipsa de Lună plină în Pești din 18 septembrie. De această dată, Luna se află în conjuncție cu Neptun, iar tranzitele lui Neptun sunt cunoscute ca fiind cele mai dificile și complicate. 

Cum ne influențează Eclipsa de lună în Pești din 18 septembrie? 

Pe 18 septembrie are loc o eclipsă de Lună plină în Pești, care „aduce un apogeu, o finalizare, un moment important”. Potrivit astrologului, dacă suntem atenți la ce se petrece în jurul nostru, ne putem da seama de anumite situații mai „întortocheate”. 

„Când avem și o eclipsă, Luna plină capătă de două ori putere. Acum, Luna este și lângă Neptun. Cine este Neptun? În astrologie, Neptun este planeta pierderii minților, e planeta nebuniei. Este planeta confuziei, reprezintă ceața, iluziile, dezamăgirea, minciunile, propaganda. Neptun efectiv te prostește. O iei razna și nu știi ce ți se întâmplă cu mințile.

Oricum, după ultimii ani, cel puțin din 2020 încoace, cred că sunteți de acord cu mine: sănătatea mintală e pe buzele tuturor. Și, deși facem foarte multe acțiuni în acest sens, sunt degeaba. Neptun e precum un magician care ne prostește, iar problema e că este și în semnul Peștilor!

O Lună plină, lângă Neptun, în semnul Peștilor, poate să aibă mai multe valențe: te trezești dintr-o păcăleală; te face să ieși dintr-o relație, o situație despre care tu crezi că-ți va aduce ceva bun, dar nu este nimic mai fals; te poate face să asculți drăcușorul de pe umăr și să te bagi în niște situații complicate, imorale, ilegale, toxice, disfuncționale”, a precizat Daniela Simulescu la DC News TV. 

Escapismul, un laitmotiv al acestui eveniment

Escapismul joacă un rol central în această eclipsă de Lună plină, iar mulți oameni aleg să fugă de durere sau suferință, căutând refugiu în iluzii. Totuși, așa cum avertizează astrologul, evitarea problemelor nu face decât să ne aducă în fața aceleași situații, dar sub o altă formă. 

„Un laitmotiv al acestui eveniment este escapismul, iar oamenii aleg escapismul pentru a scăpa de o durere, de o traumă, de o suferință. Însă, evitarea, fuga, nu fac decât să te bage în aceeași poveste, dar mai frumos ambalată. Un alt laitmotiv al acestei eclipse este faptul că vom da de «aceeași Mărie, dar cu altă pălărie». 

Mie îmi este frică de tranzitele lui Neptun și o să vă spun din ce cauză. Ne căsătorim prost, ne dăm demisia prost, pierdem bani, ne lăsăm influențați, ne lăsăm păcăliți, vrem să credem… Ce mai face Neptun? Te apuci de băutură, te apuci de droguri, intri în tot felul de relații care n-au nicio treabă cu realitatea. Vrei tu să trăiești filme”, a mai spus Simulescu.