În emisiunea „Totul despre bani” moderată de Mihai Ciobanu la DC News TV, Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a discutat despre tendințele românilor de a rezerva din timp vacanțele de Crăciun și Revelion.

Bădulescu a evidențiat importanța planificării timpurii și avantajele pe care le oferă agențiile de turism în acest context.

VEZI ȘI: Agenție de turism sau rezervări separate pentru concediu în străinătate?

În străinătate sunt destinații exotice care se vând imediat

Traian Bădulescu a subliniat că rezervările pentru Crăciun și Revelion au început deja, explicând beneficiile planificării din timp:

„Au început rezervările pentru Crăciun și Revelion, fiindcă românii s-au obișnuit să rezerve din timp mai ales pentru anumite destinații. Realizăm că de multe ori beneficiază și de un tarif un pic mai mic, dar nu chiar de 30-40%.

E o perioadă de vârf, o perioadă aglomerată cu cereri din toată lumea pentru anumite destinații și riști să nu mai găsești cazare la hotelul preferat. Riști și să nu mai găsești curse aeriene, fiindcă agențiile de turism achiziționează din timp și au stocuri de bilete avion, acesta fiind încă unul dintre avantajele agențiilor.”

În România, competiția este acerbă

Bădulescu a discutat și despre tendințele specifice în România, unde cererile pentru pensiunile rurale și agroturistice sunt foarte mari în timpul primăverii și verii:

„În România, în mod paradoxal, cele mai multe cereri din timpul primăverii-verii sunt pentru pensiunile rurale, agroturistice, pentru că pensiunile sunt foarte mici.

Sunt anumite vile preferate de familii și prieteni care închiriază cu totul sau închiriază toate camerele. Fiind structuri de cazare mici, cele de calitate sunt vânate, iar turiștii știu că dacă nu le rezervă din timp riscă să le rezerve altcineva.”