Expertul auto Titi Aur a discutat într-un interviu despre dilemele autorităților și pasionaților de viteză și drifturi în România. El a explicat cum aceste activități generează controverse și cum ambele părți implicate au propriile lor argumente și provocări.

Încercările de viteză pe autostradă

„În România, cei care fac asta au un pic de dreptate” a spus Titi Aur, referindu-se la șoferii prinși cu viteze excesive pe autostradă.

El a menționat că unii dintre acești șoferi susțin că „au vrut și ei să-și încerce mașina” și că au fost prinși cu radarul într-un moment nepotrivit.

„Șoferii desigur că vor spune «e singura dată când am făcut asta» și în momentul ăla și autoritățile sunt obligate să zică: «poate chiar a făcut prima dată»” a adăugat el, subliniind că, deși aceste argumente pot părea legitime, ele sunt greu de verificat și de acceptat de către autorități.

Drifturi în parcări și percepția cetățenilor

Titi Aur a abordat și problema drifturilor în parcările publice, unde intervenția autorităților este frecventă.

„Cei care fac drift în parcare, atunci când vin mascații, când vine poliția, câteodată exagerat, că nu e atât de grav, dar în același timp, pentru cetățenii care s-au simțit în pericol este grav” a explicat expertul auto.

El a menționat că pasionații de drifturi se apără spunând că „au vrut și ei să vadă cum e, am vrut și eu să scârțâi roțile o dată. Unde să facă asta? că uite, n-am făcut în cartier, printre copii, am venit în parcarea asta de magazin”.

Lipsa infrastructurii pentru descărcarea adrenalinei

O problemă majoră identificată de Titi Aur este lipsa infrastructurii dedicate pentru activitățile de viteză și drifturi.

„Autoritățile noastre nu sunt în stare nici măcar să înțeleagă sau să accepte că se pot face lucruri pentru siguranța rutieră” a spus el.

Titi Aur a criticat vehement refuzul autorităților de a investi în infrastructuri specializate care ar putea permite pasionaților de mașini să-și descarce adrenalina într-un mediu controlat și sigur.

„E prea mult ca autoritățile noastre să gândească atât de departe încât să susțină, să creeze, să investească în infrastructura în care să se descarce adrenalina”.

Necesitatea unei schimbări de mentalitate

Titi Aur a subliniat necesitatea unei schimbări de mentalitate atât din partea autorităților, cât și a pasionaților de viteză.

„Este de prea mare finețe pentru autoritățile noastre” a remarcat el, referindu-se la complexitatea înțelegerii și acceptării unor soluții inovatoare pentru siguranța rutieră.

Expertul auto sugerează că o abordare mai deschisă și o investiție în infrastructură adecvată ar putea rezolva multe dintre problemele actuale, contribuind la siguranța rutieră și satisfacerea nevoilor pasionaților de mașini.