Sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu au dezbătut la emisiunea Nod în papură de la DC News TV privind calificarea livratorilor importați din Asia.

Ce așteptări să ai de la o firmă care și așa nu are bun simț

„Am comandat mâncare de la Glovo, iar o porție de fasole cu ciolan nu mi-au dat-o. Le-am scris, am trecut peste răspunsurile automate care arată lipsa de bun simț, și mi-au spus că îmi vor trimite un mesaj peste 2-3 zile. Mânca-v-ar tata, eu v-am dat banii instant. E nesimțirea de pe lume!”, a transmis sociologul Alfred Bulai.

„Mă trezesc ieri seară că-mi sună la interfon. Vizavi de mine în bloc este un puști care mai uită cheia sau nu are cheie, așa că deschidem automat. Era 22:30-23:00 și mă uit pe vizor. Era un domn de la Glovo cu cască de motociclist, nici nu știi cine e înăuntru, poate fi un extraterestru, poate e Marcel Ciolacu. Lasă că ar trebui să aibă legitimație la vedere. I-am zis că nu trebuie să livreze la mine, el se învârtea pe scara blocului”, a adăugat Val Vâlcu.

Pentru ce te-a angajat dacă nu știi decât limba ta?

„Nici nu știu limba, unii sunt OK, dar alții sunt mitocani. Cu unii chiar am o problemă: pentru ce i-a angajat? Potrivit Codului Muncii, nu au de ce să fie angajați. Tu știi nepaleza ta, nu știi engleză, acum nu stau să-ți vorbesc pe limba ta”, a completat Bulai.

„În Marea Britanie nu au medici la fel cum se întâmplă la noi la Călărași de exemplu. Și au venit în weekend, pentru gărzi, din Germania. Și a dat unul un anestezic după codul metric, acolo nu era, și a murit pacientul. Justiția Majestății Sale i-a dat doi ani de închisoare. Ai venit în Anglia, trebuie să știi engleză, trebuie să știi unitățile de măsură”, a mai spus Vâlcu.

„Eu îi înțeleg, sunt niște amărâți, așa și românii noștri sunt plecați pe afară, dar românache chiar au învățat limba respectivă în orice țară și vorbesc impecabil. În al doilea rând, firma lui Pește, orice firmă care angajează curieri din ăștia, face niște cursuri cu ei. Păi dacă-i vrei, e obligatoriu să știe să vorbească!”, a conchis sociologul.