Alegerile prezidențiale din toamna acestui an ar putea aduce surprize și întorsături de situație neașteptate, în rândul canditaților la președinție.

În podcastul – “Nod în Papură” de pe DC News TV, moderat de Val Vâlcu, Alfred Bulai a oferit o analiză a alianțelor politice recente și a perspectivelor acestora după alegerile din 9 iunie.

Alianța – un factor decisiv

 „Alianța a fost câștigătoare pentru oricine are cât de cât minte. Adică este absolut clar că a ieșit pe locul întâi”, a transmis Alfred Bulai.

Discuțiile despre reorganizarea alianțelor politice nu sunt noi. Bulai a menționat că acest subiect era deja prevăzut cu mult timp înainte de alegeri:

„Spuneam înainte cu luni de zile în discuțiile noastre că după 9 iunie, imediat se va pune problema rearanjării oricăror alianțe și asta va da totul peste cap”, a spus el.

Comportamente politice post-alegeri

În analiza sa, Bulai a remarcat comportamentul ciudat al partidelor politice majore, PSD și PNL, după ce au câștigat alegerile:

„Prima reacție este că PSD-ul și PNL-ul au câștigat la scor… Și pare că nu mai este opoziție”, a subliniat el.

Acesta a subliniat că, în absența unei opoziții puternice, cele două partide au început să concureze între ele, ceea ce ar putea să se dovedească o greșeală strategică.

În final Bulai a avertizat că, comportamentul actual al liderilor PSD și PNL ar putea duce la un rezultat neașteptat: „Tare îmi este frică că va câștiga Nicușor Dan președinția”, a spus sociologul.