Lipsa de conștientizare și nerespectarea regulilor de circulație sunt subiecte care continuă să fie dezbătute intens.

În cadrul emisiunii DC Conducem, moderată de Florin Răvdan și difuzată pe DC News TV, expertul auto Titi Aur, ne spune mai multe despre inconștiența cu care mulți dintre cetățeni, aleg să își pună zilnic viața în pericol.

Traversarea pe roșu: Un comportament periculos

„Aici exact de lipsă de conștientizare vorbim, pentru că vedem semafoarele, sunt pe verde pentru mașini, dar vedem pietoni care se aruncă, efectiv nu au nicio treabă”, a transmis Florin Răvdan.

„Aici este și trecerea de pietoni «mai specială» din câte știu eu din Piața Victoriei, unde pietonii n-au răbdare. De fiecare dată se întâmplă asta.

Cred eu că este și un factor psihologic aici, în afară de faptul că toată lumea e grăbită să intre la metrou și așa mai departe, e prea multă vizibilitate și prea relaxat totul, nici nu stă niciun polițist să te amendeze și atunci ai tentația de a traversa pe roșu”, a explicat Titi Aur.

Educație și conștientizare

„Da, într-adevăr, se vede în masă lipsa de educație, de conștientizare. Adică vine mașina și ei fac în masă acolo pasul înainte și nu pot să spui că fac parte din același grup social”, a mai spus Aur.

Expertul auto a făcut și o comparație cu alte capitale din Europa și America, subliniind că un astfel de comportament este rar întâlnit în aceste orașe.

„N-o să vezi asta niciodată în orice altă capitală din Europa sau din America sau de oriunde altundeva. N-o să vezi în Berlin vreodată o fază de genul ăsta și, dacă vezi, ăla e român, sigur poți să te adresezi direct în românește”, a conchis el, făcând haz de necaz în această situație.